Baza wiedzy

Odwrócona osmoza

Filtry odwróconej osmozy są wygodnym źródłem pozyskiwania doskonałej jakości wody dla celów spożywczych bezpośrednio w domu, jak i w biurze.

Zmiękczanie

Twardość wody jest cechą wody, będąca funkcją stężenia soli wapnia, magnezu i innych metali, które są zdolne do tworzenia soli na wyższym niż pierwszy stopniu utlenienia.

Uzdatnianie wody

Dobór odpowiednich filtrów do uzdatniania wody studziennej, aby była bezpieczna do picia, wymaga kilku kluczowych kroków. Oto, od czego należy zacząć.

Odżelazianie

Duża zawartość żelaza powoduje pogorszenie cech organoleptycznych wody: powstanie mętności, żelazisty posmak, żółta barwa.

Technologia MNB

Technologia mikro i nanopęcherzyków (MNB) polega na tworzeniu w cieczy niezwykle małych pęcherzyków gazu, które mogą być potężnym narzędziem w wielu gałęziach przemysłu. 

Segregacja odpadów a woda

Jak prawidłowa segregacja odpadów wpływa na szeroko pojęty temat wody? 

Wyjaśniamy i przypominamy zasady segregacji śmieci.